Matthijs Lodewijks

clichékiller doordenker metafoormeester

Tekstschrijver met liefde voor pure verhalen en een milde allergie voor jeukwoorden. Houdt van rockende chansons, het cleane geluid van zijn zwarte Gibson Les Paul en knisperend vinyl.

Als reservekeeper van een amateurvoetbalteam kwam ik voor het eerst in aanraking met de serieuze onderzoeksjournalistiek. Zittend op de bank doodde ik de tijd door wedstrijdverslagen te schrijven en die na afloop met de trage Windows 95-pc in de bestuurskamer door te mailen naar de krant.

Ik volgde het advies dat ik ooit in de Action las: volg je hart, want dat klopt!

Wat later ontdekte ik dat de wereld niet alleen uit twee, soms drie, helften voetbal bestaat. Voor de courant ging ik schrijven over allerlei onderwerpen en dat beviel zó goed dat ik het inspirerende en haast filosofische advies dat ik ooit las op een houten bord in de Action volgde: volg je hart want dat klopt! Ik vond het schrijven zó leuk dat ik als fulltime tekstschrijver aan de slag ging.

Matthijs in 3 feiten

  1. Luisterend oor

    Luisteren naar anderen gaat hem goed af. Dat moet ook wel, met al die vrouwen op de burelen. Maar laat dat ze maar niet lezen.

  2. Klare taal

    Met clichés en jeukwoorden hoef je niet per se bij hem aan te komen. Mag wel, maar die termen laat hij bij voorkeur sneuvelen in de reis naar Word. Er wordt al genoeg agile en hands-on gescrumd met stakeholders. Houdt meer van klare taal en klinkende verhalen en glazen.

  3. Niet de moeilijkste

    Schrijft verder nooit in derde persoon enkelvoud over zichzelf. Maar soms moet het, en dan is deze tekstschrijver niet de moeilijkste. Vindt dat ‘en’ na een komma prima kan.

Jouw schrijvende krachten

We zijn niet alleen creatieve tekstschrijvers, maar ook geduldige luisteraars. Kritische vragenstellers. Analytische denkers. Elke dag vol energie om voor jou de connectie met je doelgroep te versterken.

Leer ons beter kennen