Inge Gruijters

kennisspons onderzoeker verdiepingsschrijver

Tekstschrijver zonder koudwatervrees die graag de diepte in duikt. Van nature nieuwsgierig naar jouw verhaal, maar ook naar obscure bandjes, verre landen en onbekende smaken.

‘Als tekstschrijver hoef je nergens verstand van te hebben, behalve van tekstschrijven. De rest komt vanzelf.’ Dat zei een hoogleraar op de universiteit eens. Ik heb het altijd onthouden. Toch vind ik het in goed Brabants ‘verrèkes hèndig’ dat je als tekstschrijver gaandeweg toch overal een beetje verstand van krijgt. Ik wel in ieder geval, daar zorg ik wel voor. Die onderste steen móét boven. Mijn collega’s noemen mij niet voor niets de Sherlock van het team.

Mijn teksten zijn net zo raak als mijn linkse hoek

Ik google álles. En vraag je het hemd van het lijf. Alles om de oplossing te vinden: een mooi rond verhaal. Met een kop en een staart. Met inhoud, ritme en persoonlijkheid. Mijn teksten zijn net zo raak als mijn linkse hoek. Met af en toe een onverwachte twist, als een spinning backfist. Want om te ontladen en op te laden, trek ik graag mijn bokshandschoenen aan. En wees gerust: op het werk hou ik van gemoedelijke processen, met een zachte G. Er moet heel wat gebeuren voor je van mij een échte rechtse op je neus krijgt.

Inge in 3 feiten

  1. Geduldig luisteraar

    Luistert graag naar Arctic Monkeys, en ook naar jouw verhaal. Daar pikt zij vervolgens zonder moeite de belangrijkste boodschap uit.

  2. Sherlock-drive

    Blijft door de bomen altijd het bos zien. Complexe documenten, structuren en ideeën zijn favoriet. Maakt er vol energie en zonder zweetdruppels chocola van op papier.

  3. Teambakker

    Ziet schrijven als een precisieklusje, net als het maken van gebakjes. Dat doet ze namelijk ook graag. Haar teksten zijn net zo smeuïg als haar brownies.

Jouw schrijvende krachten

We zijn niet alleen creatieve tekstschrijvers, maar ook geduldige luisteraars. Kritische vragenstellers. Analytische denkers. Elke dag vol energie om voor jou de connectie met je doelgroep te versterken.

Leer ons beter kennen